Biobesøg af minister og ambassadør

Maabjerg havde i dag besøg af minister Mogens Jensen samt den amerikanske ambassadør Rufus Gifford. De fik en rundvisning på Maabjerg Biogas Anlæg, hvor de også hørte om 2. generations bioethanol, som vil mindske CO2 udslippet på vejene.

Mogens Jensen og Rufus Gifford har i løbet af de sidste dage været på besøg hos en række højskoler og virksomheder i Jylland. Grundfos, Arla og Silkeborg Højskole har haft besøg af de to politikere.

Mogens Jensen og Rufus Gifford har i løbet af de sidste dage været på besøg hos en række højskoler og virksomheder i Jylland. Grundfos, Arla og Silkeborg Højskole har haft besøg af de to politikere.

Af Joachim Næshave og Kasper Kølbæk

Nystrøgne skjorter og fine jakkesæt blandet med duften af gylle. Handels- og udviklingsminister Mogens Jensen var sammen med den amerikanske ambassadør Rufus Gifford i dag på besøg hos Maabjerg Bioenergi. Efter et møde, hvor de blev introduceret til planerne om opførelsen af et nyt bioethanolanlæg, fik de en rundvisning på biogasanlægget.

Udover de to politikere var der også en række bestyrelsesmedlemmer fra Maabjerg Energy Concept til stede. Formanden for Maabjerg Energy Concept Jørgen Udby var blandt andet med til at holde oplæg om det nye bioethanolanlæg. Planerne om at opføre en stor fabrik til fremstilling af 2. generations bioethanol har været længe undervejs. Men nu ser de ud til at blive gennemført. Mogens Jensen var glad for besøget.

Skærmbillede 2014-09-30 kl. 19.05.54

”Det er fantastisk at komme her, og det er jo et fantastisk projekt. Det bør være den måde, vi fremstiller energi på i fremtiden,” fortæller han.

Intet spild
Den nye fabrik, som i fremtiden skal fremstille 2. generations bioethanol, er stadig kun i forberedelsesfasen. Alt tyder dog på, at projektet vil blive skudt i gang til næste år og stå færdigt i 2017.

Projektet fik tidligere i år tilført 293 millioner i EU-støtte, som er en 5-årig økonomisk garanti til projektet. Dermed er der i første omgang lagt op til en produktion af en klimavenlig energi, der udelader et større spild efter endt fremstilling, fordi resterne bruges til andre formål.

Grafen illustrerer produktionsforløbet fra start til slut,  og ifølge direktør Jørgen Udby bruges 95% af biomassen til energifremstilling

Grafen illustrerer produktionsforløbet fra start til slut, og ifølge direktør Jørgen Udby bruges 95% af biomassen til energifremstilling

,