Vestjysk kogebog udgives nationalt

På torsdag bliver kogebogen ”Vestjyske Livretter” lanceret i hele Danmark. Lækkert design og kendte mennesker skal udvide danskernes forståelse af Vestjylland.

Kendisserne, der har deltaget i bogen, har fået lov til at donere et måltid, til nogen de synes, fortjener det, som betaling for bogen. Foto: Pia Enghild

Kendisserne, der har deltaget i bogen, har fået lov til at donere et måltid, til nogen de synes, fortjener det, som betaling for bogen. Foto: Pia Enghild

Af Maria Skjødt

Den holstebroske forfatter Rikke Haukrogh er stolt. For på torsdag udkommer hendes bog ”Vestjyske livretter” nationalt. En kogebog, hvor Vestjylland er omdrejningspunktet. Kendte vestjyder, der genskaber deres livret med en vestjysk kok. Forfatteren udtaler, at målet med bogen er at vise en anden side af det mørke Jylland:

”Vestjylland er ikke bare fisk, køer og marker. Vestjylland kan også være kendte mennesker, gourmet og design.”

Bogens tema om gourmetmad og gode historier skal gennem et lækkert design og kendte nøglepersoner formidle denne side af Vestjylland. Rikke Haukroghs tanker bag dette er, at disse to elementer ikke normalt bliver koblet sammen med det mørke Jylland.

Kendisserne i bogen
Anders Agger, Søren Gade og Anne Grethe Bjarup Riis er nogle af de kendisser, der kokkerer i bogen. Baggrunden for at bruge de fremtrædende danskere i bogen er at vise, hvor mange kendte danskere der har rødder i den vestjyske muld:

”De færreste ved, at Vestjylland producerer andet end kartofler. Store talenter og personligheder kommer fra Vestjylland, det ville vi ønske, at resten af Danmark vidste,” udtaler kommunikationskonsulent hos Holstebro Kommune Søren Juhl Eriksson.

Rikke Houkrogh mener også, at kendisserne kan skabe større identifikation og give bogen endnu flere læsere.

Design der fænger
Tykke sider og flotte billeder fylder bogen. Rikke Haukrogh tror, at bogens design og mange illustrationer vil overraske danskerne positivt og give bogen et helt særligt image. Søren Juhl Erikson er enig:
”Jeg er sikker på, at selv københavnerne vil tage bogen op i hænderne og sige ”wow, de kan sgu godt i mørke Jylland.”

Bogen ”Vestjyske Livretter” udkommer på torsdag i 2000 eksemplarer Danmark rundt.

,