25 år på skærmen fejres med løb og lagkage

I dag er det 25 år siden, at der for første gang blev sendt regionalt tv i Midt-og Vestjylland

TV Midtvest startede i 1989 med båndede udsendelser, men de blev hurtigt blev afløst af direkte tv fra en landsdel, der på det tidspunkt ikke var vant til at se sig selv i fjernsynet. Foto: Sarah Marie Winther

TV Midtvest startede i 1989 med båndede udsendelser, men de blev hurtigt afløst af direkte tv fra en landsdel, der på det tidspunkt ikke var vant til at se sig selv i fjernsynet. Foto: Sarah Marie Winther

Af Katrine Dam

Humøret er ekstra højt på redaktionsgangen hos TV Midtvest i dag. Kalenderen viser nemlig den 1. oktober 2014, og det betyder, at mediet kan fejre sit 25 års jubilæum i dag.

TV Midtvest gik i luften med den første udsendelse den 1. oktober 1989. Det fejrer mediet blandt andet med lagkage på redaktionen, løbetur sammen med seerne og jubilæumsfest på lørdag.

Den midt- og vestjyske tv-station beskriver de 25 år som ”25 år med lune reportager, dybdegående serier og ikke mindst høj puls i nyhedsstudiet.”

Medarbejderne på TV Midtvest håber, at seerne har lyst til at få pulsen op sammen med dem på enten en gå- eller løbetur på lørdag rundt om Vandkraftsøen, som ligger lige ved tv-stationen.

Jubilæumsfest- og udsendelser
Jubilæumsfesten på lørdag står i 80’ernes tegn for at hylde begyndelsen på tv-stationen. Festen er for alle ansatte på TV Midtvest, og ifølge Kirsten Axelsen, som er redaktionschef på tv-stationen, har de ansatte noget at se frem til.

”Det bliver et rent festfyrværkeri,” siger Kirsten Axelsen.

Ud over løbet og den store jubilæumsfest, bliver jubilæet fejret med en række jubilæumsprogrammer, der vil blive sendt på TV2.

TV Midtvest håber især, at seerne vil sætte sig godt til rette foran fjernsynet i aften fra klokken 19.45, hvor tv-stationen sender sin hidtil længste udsendelse. Udsendelsen er et tilbageblik, hvor der dykkes ned i forskellige historier, der har fyldt i midt- og vestjydernes hverdag gennem de sidste 25 år.

,