Afspærringsbånd generer i Vestre Plantage

Vestre Plantage er et populært sted for motionister i Holstebro. Men manglende oprydning efter arrangementer kommer i vejen for brugerne.

vestre plantageHer ses en flok gymnasieelever, der lige har været på løbetur i skoven. FOTO: Nicklas Skyum Clausen

Af Nicklas Skyum Clausen

Knap to og en halv kilometer fra centrum af Holstebro ligger Vestre Plantage, hvor tusindvis af gående, løbende og cyklende hvert år benytter sig af skovens stier.

Området bliver også benyttet af foreninger i området. Her bliver afholdt et væld af forskellige motionsløb i skoven. Det er dog ikke altid, at skoven bliver forladt i samme stand som inden arrangementerne.

Holstebrogenseren Claus Clavilla påpeger i et indlæg på kommunens facebookside d. 29. september, at han flere gange på det seneste har oplevet, at der har hængt afspærringsbånd efter arrangementer.

Uklarhed om ansvar

På Holstebro Kommunes facebookside er Claus Clavillas opslag blevet mødt af en mur af tavshed. Efter at have foretaget en række opkald til forskellige afdelinger i kommunen, er det stadig svært at blive klar over, hvem der står med ansvaret for oprydningen.

”Det kan simpelthen ikke være rigtigt, at de ikke selv kan rydde op efter deres afholdte arrangementer, som vi andre gør,” skriver Claus Clavilla på Facebook, og har efterfølgende selv bl.a. rettet henvendelse til kasernen, for at få dem til at rydde op efter arrangementet ”Byen mod Kasernen.”

Flere borgere har udtrykt enighed med Claus Clavilla på Facebook, og tiden vil vise, om der kan komme styr på oprydningen i skoven. I morgen torsdag afholdes der et motionsløb til fordel for Støt Brysterne i skoven.

,