Enlige flygtninge bor på vandrerhjem

I Holstebro er størstedelen af etværelseslejlighederne afsat til de studerende – det betyder, at mange nytilkomne indvandrere må bo på vandrerhjem i op til to måneder.

Vandrerhjem kan være hyggelige, men ikke i 2 måneder. Foto: Scanpix // Christian Lindgren

Vandrerhjem kan være hyggelige, men ikke i 2 måneder. Foto: Scanpix // Christian Lindgren

Af Joachim Næshave

En etværelseslejlighed er en glimrende bolig for de studerende rundt om i landets byer. I Holstebro nyder de da også disse. Til gengæld er der stor mangel på bolig til de enlige flygtninge, der kommer til byen.

Ifølge Khaled Trabulsi, der er sagsbehandler hos integrationstemaet i Holstebro Kommune, er problemet, at der ikke er boliger til de enlige flygtninge, som kommer til landet.

Læs også: Lejere risikerer ekstra regning

”De etværelseslejligheder der er i byen, er allerede beboet af de studerende. Det er jo fint, men så har vi de enlige flygtninge med opholdstilladelse, der ikke kan få et sted at bo og må huses på et vandrerhjem,” siger Khaled Trabulsi.

For de flygtninge der ender på et vandrerhjem, er fremtiden usikker. De ved oftest ikke, hvor længe de skal opholde sig på et af vandrerhjemmets værelser, før de kan få en permanent bolig.

Kommunen betaler, men må finde løsning
Det er Holstebro kommune, der i øjeblikket betaler for de fem flygtninge, der bor på byens vandrerhjem. Ifølge Khaled Trabulsi kan beløbet som kommunen betaler for hver person på vandrerhjem løbe op på 8000 kroner for en måned. Derudover betaler hver person 2000 kroner af indlogeringen selv.

”Det er kommunen, som skal komme med en løsning. Vi taler allerede om problemet med politikerne, men den slags ting tager tid,” siger Khaled Trabulsi.

Da redaktionen havde deadline, havde det endnu ikke være muligt at få en kommentar fra kommunens boligadministration.

, ,