Holstebro Kommune hjælper de ældre i hjemmet

Gennem visitationsordning og tilbud om terapeuter, forsøger Holstebro Kommune at hjælpe de ældre til den bedst mulige sundhed.

Genoptræning, holdtræning og hjælp ved tabte funktioner. Det er noget af det, Holstebro tilbyder til deres ældre. FOTO: Arkivfoto // Scanpix.

Genoptræning, holdtræning og hjælp ved tabte funktioner. Det er noget af det, Holstebro tilbyder til deres ældre. FOTO: Arkivfoto // Scanpix.

af Line Blond

Hvis du er faldet på køkkengulvet, hvis du ikke længere kan klare den daglige rengøring eller hvis du ikke længere kan alt det, du plejede at kunne, så er der hjælp at hente i Holstebro Kommune.

Siden 2009 er antallet af folkepensionister i Holstebro Kommune steget med 1622 personer. Men det betyder ikke, at ekstraudgiften for kommunen er blevet nær så stor som forventeligt, fordi man er blevet mere bevidst om den rette pleje til de ældre.

Læs også: Ældre fravælger gratis vaccine

”Vi forsøger at give de ældre den bedst mulige sundhed. Vi har nu en mere målbevidst rehabilitering af de ældre, og vi har haft en tilpasning af den indsats, vi leverer til dem,” forklarer Tove Søgaard, som er chef for Pleje & Omsorg i Holstebro Kommune.

Bedst mulig hjælp
faktaboks lineMens der bliver stadig flere ældre i Holstebro Kommune, bliver der samtidig brugt færre og færre penge på ældreområdet.

”Selvom der er flere ældre i dag, så betyder det ikke, at der er flere, der har brug for hjælp,” fortæller Tove Søgaard.

Det er en politisk beslutning, at tilpasse budgetterne på ældreområdet. Men selvom kommunen har ventelister til ældreboliger, så er det ikke noget, som pensionisterne i Holstebro bliver påvirket af.

”Vi tilbyder terapeuter, der kan se, om der er noget, der kan hjælpe den enkelte ældre med at få hverdagen til at fungere bedre. Det kan være en stok at støtte sig til under rengøringen, en ændring i boligen eller genoptræning efter et sygehusbesøg,” siger Tove.

Man ved endnu ikke, om de ældre i højere grad kan blive i hjemmet end tidligere, eller om de er blevet sundere.

,