Holstebro tiltrækker ikke virksomheder

Holstebro er en god by at være virksomhed i. Men byens image som erhvervs-venlig by er ikke særligt godt, og det er et problem ifølge en ny rapport fra dansk industri.

Erhvervsklimaet i Holstebro er hel i top, men kommunen har stadig svært ved at tiltrække nye virksomheder. Foto: Sarah Marie Winther

Erhvervsklimaet i Holstebro er hel i top, men kommunen har stadig svært ved at tiltrække nye virksomheder. Foto: Sarah Marie Winther

Af Maja Østergård Sørensen

Er man dansker og overvejer at starte en virksomhed, er Holstebro næppe den første by, der kommer i tankerne. Det er på trods af, at Holstebro ifølge Dansk Industri faktisk er en rigtig god by at drive erhverv i. Dansk industris årlige erhvervsundersøgelse viser, at Holstebro ligger på en femtendeplads over de mest erhvervsvenlige byer i Danmark. Men når det kommer til image, er den nummer 49 på listen.

”Undersøgelsen er baseret på virksomhedernes vurdering af kommunen. Virksomhederne i Holstebro har påpeget, at image er noget af det, kommunen skal arbejde ekstra hårdt på, hvis erhvervsklimaet skal blive endnu bedre, end det er i dag,” siger konsulent hos Dansk industri Claus Hermansen.

Læs også: Ny fabrik laver trylletobak

Når der tales image, er det en samlet vurdering af kommunens evne til at tiltrække og beholde både borgere og virksomheder, og spørger man Holstebro kommune, er der forskellige udfordringer. Kommunen prøver især at få den kvalificerede arbejdskraft, som virksomhederne har brug for.

”Når vi skal tiltrække virksomheder til kommunen, er det vigtigt, at vi har den arbejdskraft, de skal bruge, og det gør vi meget for at få. Vi prøver at uddanne ledige i den retning, som vi tror, erhvervet har brug for,” siger næstformand i udvalget for erhverv og turisme, Dorthe Pia Hansen.

Motorvejen skal tiltrække virksomheder
Kommunen er meget opmærksomme på Dansk Industris undersøgelse, men har ikke de store planer for at forbedre deres image. De regner med, at den nye motorvejsstrækning mellem Holstebro og Herning skal gøre arbejdet.

”Vi har ikke så mange tiltag, fordi vi regner med, at motorvejen kommer til at ændre meget på vores image og tiltrække en masse nye virksomheder. Det bedste vi kan gøre er at forsøge at uddanne ledige, så de passer til de krav, der er fra erhvervslivets side,” forklarer Dorte Pia Hansen.

Ikast-Brande kommune har samlet set landets bedste erhvervsklima, og Herning har det bedste image som erhvervsvenlig kommune.

,