Nyt festkoncept rammer Holstebro

På lørdag åbner LUX 2014 dørene i Mejrup Hallen. Arrangementet havde sin spæde start i Nr. Nissum i 2013 og er siden blevet en kæmpe succes.

Af Trine Tonsberg Nielsen
LUX blev afholdt førte gang i Nr. Nissum i 2013. Allerede i 2014 kunne arrangørerne skrive Christopher på programmet. FOTO: Mads Hessellund Ovesen.

LUX blev afholdt førte gang i Nr. Nissum i 2013. Allerede i februar 2014 kunne arrangørerne skrive Christopher på programmet. FOTO: Mads Hessellund Ovesen.

På lørdag løber LUX 2014 af stablen i Mejrup Hallen. For kun halvandet år siden havde det sin spæde start i Østhallen i Nissum. Siden da er det gået stærkt.

De to hovedarrangører, Esben Munk og Kristian Andersen, fik idéen om at lave et festevent for unge vestjyder. Karmen Event, der også var et musikarrangement, blev kasseret, og de unge fyre brændte for at skabe noget nyt.

”Seminariet var ikke så vilde med at have Karmen Event derovre. Det fyldte ret meget i forhold til deres egne arrangementer,” fortæller Kristian Andersen, som nu læser til serviceøkonom og netop har færdiggjort en praktik hos Grøn Koncert.

Udvidelse hos medarbejderstaben

De to unge fyre ville gerne lave noget mere, og Østhallen i Nissum virkede som det oplagte sted til et festkoncept som LUX.

”Jeg var jo omkring 17 – 18 år, og det var bare kanont fedt med fest, farver og ballade,” fortæller Kristian Andersen.

Når dørene går op på lørdag i Mejrup Hallen, er det med flere arrangører bag planlægningen. Holdet bag har måtte udvide med endnu to fyre. Foruden Esben Munk og Kristian Andersen, der står for henholdsvis markedsføring, booking af kunstnere og lys og lyd, har de fået fat i yderligere to. Jan Nonboe, som står for det administrative og de tilladelser arrangementet skal bruge, og Simon Hansen, der står for baren og alle drikkevarerne.

Håbet om udbredelse

Fyrene har snakket om, at det kunne være sjovt at udvide konceptet til Thisted, Herning og Viborg. Noget, som efter det første år virker sandsynligt.

”Vi synes, vi kan gå ud og lægge nogle papirer nu, som er vigtige, når vi skal ud og snakke med andre samarbejdspartnere. Så kan vi vise, at vi har lavet det her før, og at det er blevet et samarbejde, der er kommet begge parter til gode,” fortæller Kristian Andersen.

Der er specielt én ting, som er meget vigtig for fyrene bag LUX, hvis de på sigt skal udvide konceptet.

”Det vigtigste for mig er, at det ikke bliver opfattet som et halbal. Vi synes alle sammen, at det er mere end det i forhold til forskellige gimmicks og ting, der sker i løbet af aftenen,” siger Kristian Andersen.

, , ,