Restauranterne storsmiler i Holstebro

To ud af tre restauranter i Holstebro kan prale af en elitesmiley, hvilket er 10% højere end landsgennemsnittet.

foto-2kkk

Restauranter, der består fire kontrolbesøg af Fødevarestyrelsen, bliver tildelt en elitesmiley. Foto: Christian Ellegaard

Af Christian Ellegaard

Restauranterne i Holstebro har godt styr på hygiejnen. Så godt, at 67 procent af byens restauranter kan bryste sig af en såkaldt ”elitesmiley”. Smileyen viser, at man har bestået Fødevarestyrelsens kontrolbesøg med bravour.

Af byens 155 restauranter og værtshuse har 104 lige nu en elitesmiley. Elitesmileyen, der blev lanceret i 2008, gives til de restauranter, der har bestået deres sidste fire kontrolbesøg med topkarakter og modtaget den ”meget glade”-smiley.

Hos Holstebro Handelsstandsforening er man stolt over de mange topkarakterer.

”Det er udtryk for ægte vestjysk kvalitet. Elitesmileyen viser, at her er der ingen slinger i valsen,” siger handelschef Jens Kristian Larsen.

PicMonkey Collageggggggg

På landsplan har kun lidt over halvdelen af de danske restauranter en elitesmiley, men i Holstebro er tallet 10 procent højere end i resten af landet.

”Det er vigtigt med elitesmileyen. Når man kommer udefra og besøger en restaurant i byen, er det vigtigt med en god smiley, så kunderne tænker, at her har de styr på det,” siger Jens Kristian Larsen.

Hellere smiley end gode anmeldelser
Rådhuskælderen i Kirkestræde er en af de restauranter i Holstebro, der kan hænge en elitesmiley op på væggen, og det er indehaver Thyra Blaabjerg stolt af.

”Det betyder meget for mig, at vi har en smiley der viser, at vores ting er i orden,” siger hun.

Læs også: Søren Gade donerer middag til krigsveteraner

Thyra Blaabjerg har styret Rådhuskælderen de sidste tre årtier. Siden elitesmileyen blev lanceret for seks år siden, har den været fast inventar på muren ved restaurantens indgang.

”Vi går selvfølgelig op i, at vi har en elitesmiley. Jeg tror, at folk kigger efter den slags, så jeg vil faktisk hellere have en elitesmiley, end en madanmelder der kommer og anmelder min mad,” siger hun.

Om smileyordningen:
Smiley-ordningen blev indført af Fødevarestyrelsen tilbage i 2001, og siden har danskerne i den grad taget de grønne smil til sig. Ifølge Fødevarestyrelsens egen undersøgelse mener 97 procent af befolkningen, at ordningen er en ”god eller meget god idé”. Du kan selv gå på smiley-jagt og tjekke dine lokale restauranter på www.findsmiley.dk.

, ,