Søren Gade donerer middag til krigsveteraner

På fredag skal fire krigsveteraner fra Holstebro Rekreationshjem spise middag på Nørre Vosborg slot. En gave fra Søren Gade, der håber på at vise soldaterne anerkendelse.

Søren Gade deltog i sommeren i en vestjysk kogebog. Som betaling måtte han vælge en gruppe mennesker at donerer en middag til. Foto: Pia Enghild

Søren Gade deltog i sommeren i en vestjysk kogebog. Som betaling måtte han vælge en gruppe mennesker at donere en middag til. Foto: Pia Enghild

Af Maria Skjødt

I sommer knitrede gruset foran Nørre Vosborgs slot under Søren Gades fødder. Fredag aften følger fire krigsveteraner fra Holstebro rekreationshjem i den tidligere forsvarsministers fodspor. Gengangerne er ikke tilfældige. Da Søren Gade skulle vælge en gruppe mennesker at donere en middag til, som betaling for hans deltagelse i kogebogen ”Vestjyske Livretter”, var de tidligere soldater et oplagt valg.

”Hvis der er nogle, der fortjener forkælelse, så er det krigsveteranerne. Drengene fra Holstebro er et symbol på alle de hjemvendte soldater i Danmark. De fortjener anerkendelse for deres store indsats rundt om i verden,” siger Søren Gade.

Læs også: Restauranterne storsmiler i Holstebro

Den tidligere minister mener, at de danske krigsveteraner mangler at føle anerkendelsen i deres hverdag. Han håber på, at middagen vil minde de tidligere udsendte soldater om, at de ikke er blevet glemt af Danmark.

Et skridt på vejen
Kim Toft, en af de udvalgte tidligere soldater, mener ligeledes, at anerkendelsen af veteranernes arbejde har manglet. Så da nyheden om middagen blev annonceret, blev han meget rørt.

Skærmbillede 2014-10-01 kl. 16.42.27”Jeg har savnet skulderklappet fra samfundet. Nu kan vi mærke, at andre synes, at vi drenge har gjort et godt stykke arbejde. Det er stort,” siger Kim Toft.

Han forklarer, at nu har soldaterne noget at tænke tilbage på, som kan give dem et smil på læben. Nathalie Mosgaard, daglig leder af rekreationshjemmet i Holstebro, beskriver, at Søren Gades middagsinvitation gør taknemmeligheden mere håndgribelig for soldaterne.

Soldaternes Mand
Nathalie Mosgaard fortæller, at Søren Gade er mange soldaters helt store idol. Han har besøgt soldaterne, da de var udsendt, og har der igennem opnået stor respekt fra soldaterne. Kim Toft er meget stolt over at netop Søren Gade har inviteret på middag.

Læs også: Vestjysk kogebog udgives nationalt

”Søren Gade var som en storebror for os. Den glæde vi får af hans anerkendelse, svarer til den glæde en 18-årig må opleve, hvis hans forældre køber ham en Mercedes.”

Kim Toft håber på, at han en dag kan få lov til at trykke Søren Gade i hånden og sige tak.

, ,