Endnu et trafikuheld koster 2 mennesker livet

Et trafikuheld omkring Spjald krævede i nat sit andet offer, da en 62-årig døde af sine kvæstelser. Uheldet forstærker en kedelig tendens i antallet af trafikdræbte i Midt- og Vestjylland

To af de tre involverede er allerede døde af deres kvæstelser, mens den tredje ligger på Herning Sygehus. Foto: Poul Rasmussen

To af de tre involverede er allerede døde af deres kvæstelser, mens den tredje ligger på Herning Sygehus. Foto: Poul Rasmussen

Af Kasper Kølbæk

En ulykke nord for Spjald har nu kostet to mennesker livet. Ulykken skete onsdag eftermiddag, hvor en 29-årig mand og en medpassager kørte frontalt ind i en 62-årig kvinde. Den 29-årige mand blev erklæret død på stedet, mens den påkørte kvinde blev fløjet til Aarhus Sygehus. Hun døde natten til torsdag af sine kvæstelser. Passageren til den 29-årige mand, en 34-årig kvinde, er blevet indlagt på Herning Sygehus med alvorlige kvæstelser.

Ulykken skete, da den 29-årige mand af ukendte årsager skiftede vejbane og kørte frontalt ind i den 62-årige kvinde. Sammenstødet skete på Holstebrovej nord for Spjald og netop det, at trafikulykken skete på landet, kommer ikke som nogen overraskelse for leder af færdselspolitiet ved Midt- og Vestjylland politi, Henrik Glintborg.

”Langt de fleste ulykker og trafikdrab sker på landevejene, hvor specielt høj fart er en af de store dræbere,” fortæller Henrik Glintborg.

Politiet kan dog på nuværende tidspunkt ikke udtale sig, om høj fart har været årsagen til onsdagens ulykke.

Bekræfter kedelig tendens
Onsdagens ulykke er med til et bekræfte en kedelig tendens i udviklingen af trafikdræbte i Midt- og Vestjylland. I år er der allerede 32 mennesker, som har mistet livet på det midt- og vestjyske veje. Sidste år lå antallet af trafikdræbte for hele året på 29, mens det i 2012 lå på 27.

Tallet for 2014 er foreløbigt.

Tallet for 2014 er foreløbigt.

”Vi er inde i en meget bekymrende udvikling i antallet af trafikdræbte, og vi kan allerede nu se, at antallet af dræbte i trafikken vil stige i forhold til de seneste år,” fortæller Henrik Glintborg.

For at få brudt den kedelige tendens peger Henrik Glintborg på, at der skal sættes ind flere steder.

”Det kræver ikke kun en indsats fra Politiet, men en fælles indsats på mange fronter. Kampagner fra Rådet for Sikker Trafik, oplysning i skoler og en indsats fra Politiet, kan være med til at bryde udviklingen,” fortæller Henrik Glintborg.

Det er dog ikke manglende tilstedeværelse fra Poltiet, som er årsagen til de mange dræbte. Henrik Glintborg forklarer, at Politiet har lavet det sammen antal kontroller i år, som de har gjort de forrige år. Men Politiet er klar over, at der skal gøres en indsats for at vende udviklingen.

”Vi har hos Politiet været i gang med at analysere på årsagerne, så vi bedre og mere målrettet kan iværksætte en indsats med den forhåbning, at vi kan få nedbragt antallet af dræbte,” fortæller Henrik Glintborg uden at komme ind på konkrete handlingsforslag.

,