Enlige flygtninge i Holstebro mangler bolig

Ifølge Integrationsteamet i Holstebro er der fem enlige flygtninge indlogeret på byens vandrerhjem på grund af boligmangel

Foto: Scanpix – Jakob Dall – Billige boliger er en mangelvare i Holstebro, men også mange andre kommuner oplever problemet

Foto: Scanpix – Jakob Dall – Billige boliger er en mangelvare i Holstebro, men også mange andre kommuner oplever problemet

Af Joachim Næshave

Et vandrerhjem kan være et dejligt sted at opholde sig på en ferie, men for nogle flygtninge er det en realitet, at de spiser, sover og opholder sig på et i op til 2 måneder.

Det skyldes især, at kommunerne i år modtager 4.400 flygtninge. Det svarer til en stigning på næsten 50 procent sammenlignet med sidste år, viser tal fra en undersøgelse, som Kommunernes Landsforening har foretaget.

Khaled Trabulsi, der er sagsbehandler hos Integrationsteam Holstebro, nikker genkendende til tendensen og mener, at der er udfordringer i at finde boliger, som flygtningene kan betale, med det beløb de har til rådighed, uden at de skal bo sammen med nogen, de ikke kender i forvejen.

»De boliger, der er til rådighed koster 6000-7000 tusinde kroner, og hvis man er alene, så har man ikke en chance for at betale den omkostning det er,« siger Khaled Trabulsi.

Man kan bo sammen
Hos boligselskabet Lejerbo mener forretningsfører Ebbe Johansson, at der er rigeligt med boliger til alle. Men størstedelen af etværelseslejligheder i kommunen er afsat til studerende og unge generelt. Derfor kan flygtningene ikke bosættes i dem.

»Vi har billige boliger til flygtninge, hvis de vil bo sammen,« siger Ebbe Johansson og understreger samtidigt, at det sjældent er tilfældet, at de hos Lejerbo modtager anmodninger om lejligheder til flygtninge, de ikke kan opfylde.

Hos Lejerbo er man nødt til at holde de priser, der er. Ifølge Ebbe Johansson nytter det ikke noget, at de nuværende beboere skal kompensere for et fald i husleje, for at der kan blive boliger til flygtninge, der gerne vil bo alene.

Khaled Trabulsi mener ikke, at disse flygtninge kan være tjent med at være indlogeret på vandrerhjem i op til to måneder, hvis de ikke er klar, har lyst til eller mulighed for at bosætte sig sammen med fremmede mennesker.

I forbindelse med historien forsøgte vi hos Dagens Holstebro at indhente en kommentar fra byrådsmedlem Susanne Funch, der sidder i Social- og Sundhedsudvalget. Vi ville gerne høre, hvad man kan gøre for de mennesker som er ramt af manglen på billige boliger, men hun var ikke til at træffe i dag.

,